Dansk

Et spørgsmål til "Polterabend" af Jan Sonnergaard

09. juni 2009 af HejJulie (Slettet)

Hej jeg skal i til eksamen på torsdag i novellen "Polterabend" jeg har hørt at den handler meget at miste troen på gud, er der nogen der kan hjælpe med at forklare det?

Jeg kan ikke selv se hvor i teksten det er ?

Håber nogen hurtig vil skrive tilbage :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af katiiio (Slettet)

 Den handler nok nærmere om skæbne. Novellen beskriver det enkeltes menneskes afmagt i forhold til sin egen skæbne. Dette ses specielt i slutningen.

Håber du kunne bruge det til noget.


Svar #2
09. juni 2009 af HejJulie (Slettet)

jeg kan bare ikke helt forstå det, min lærer siger hele tiden jeg skal huske at fortælle at det handler meget om at miste troen på gud og sådan..


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. juni 2010 af AnnaAdventure (Slettet)

Tror du måske Polterabend kan være en moderne fortolkning af Jesu liv og korsfæstelse?  Simon (hovedpersonen) kan være en afspejlning/fortolkning af Jesu? 

Simon bliver gjordt til grin af sine venner 
- Får en papkrone på hovedet = tornekrans? 
- Obligatorisk badetur i springvandet= dåb ? 
-Bliver sat i en kravlegård lavet af træ= korset ? 
- Vennerne siger " Simon er kongen" = Hyl Jesus? 

Desuden betyder polterabend " den sidste aften i frihed"...

Til sidst dør han og vennerne kikker fåret på hinanden... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2010 af ramme2 (Slettet)

Polterabend giver også god mening, hvis 1- personsfortælleren fortolkes som døden.


Skriv et svar til: Et spørgsmål til "Polterabend" af Jan Sonnergaard

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.