Matematik

Regneforskrift ud fra 2 punkter

09. juni 2009 af Emilietwh (Slettet)

Hvordan bestemmer man regneforskriften ud fra 2 punkter? Det er eks funktion!

vis gerne et eksempel (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

f(x) = b*a^x

 - brug formlerne for bestemmelse af henholdsvis a og b, for eksponentiel vækst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

a = (x2-x1)'te rod af (y2 / y1)

b = y1·a-x1

Dette samles så til f(x) = b·ax


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2009 af keg (Slettet)

Sæt punkt 1 ind i ligning 1 og sæt pkt. 2 ind i lign 2 divider dem med hinanden og du slipper af med b og så bruger du dine regneregler for potenser


Svar #4
09. juni 2009 af Emilietwh (Slettet)

ok. dvs.

hvis min funktion hedder

f(x)=7*3^x

og mine punkter er hhv. (7,8) og (3,4)

herefter sætter jeg punkterne ind i min funktion

8=7*3^7

4=7*3^3

Herefter divider jeg dem med hinanden            -             8=7*3^7/4=7*3^3

Hvordan gør jeg så herfra? eller er jeg helt gal på den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2009 af keg (Slettet)

Så får du på venstresiden 8/4=2           og på højresiden  gå syvtallerne ud med hinanden og der står tilbage

(37/ 33)           og her kommer potensregne reglerne ind, men...... men

2 er ikke lig med 34  så det vil sige at a-værdien kan for de givne punkter ikke være a, det mest naturlige er også at spørge efter a og b , når der opgives to punkter  i en exponentialfunktion, så man i første omgang havde fået der til at stå

2 = a4 og derudfra fundet a


Skriv et svar til: Regneforskrift ud fra 2 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.