Fysik
Nogen som er villige til at tjekke denne opgave!!
10. december 2004 af
Liv2004 (Slettet)
Hej!
Naturgasnettet er med til at gøre Danmark uafhængig af energi fra andre lande. Med til nette hører to store underjordiske lagre i henholdsvis Himmerland og Vestjylland som kan anvendes, hvis produktionen fra Nordsøen af en eller anden grund skulle sætte ud.
I vinterhalvåret bliver der brugt over dobbelt så meget naturgas som i sommerhalvåret så der kan også være behov for at supplere naturgasproduktionen med gas fra lagerne.
Et underjordisk nturgslager med rumfanget 1,5*10^6 m^3 indeholder gas ved temperaturen 8 grader C og trykket 11,00MPa.
a) beregn gassens masse.
Lageret fyldes ved at pumpe gas fra naturgasnettet ind i lageret. Pumpen overfører 2,4m^3 gas pr. sekund fra naturgasnettet, hvor temperaturen er 8 grader C og trykket 8,1MPa. Når lageret er fyldt op er gastrykket 20 MPa og temperaturen 50 grader C
b) Hvor lang tid varer det at fylde gaslageret?
Danmarks årlige energiforbrug til opvarmningen er 230PJ.
c) Hvilken brøkdel ( i pvt) af Danmarks årlige energiforbrug til opvarmning udgør energiindholdet af gassen i lageret.
Tabelværdeier for naturgas:
Molar masse 17,1g/mol
Brændværdi 49MJ/kg
løsning:
a)
p*V=n*R*T <=>
p*V*M=m*R*T <=>
m= (p*V*M)/(R*T)
V=1,5*10^9L
p=108,59atm
R=0,0821atm*L(mol*K)
T=281,15K
M=17,1g/mol
m=(108,59atm*1,5*10^9L*17,1g/mol)/(0,0821atm*L/(mol*K)*281,15K)
m=1,207*10^11g
nu har jeg fået lavet a men er der nogen somhar løst til at hjælpe mig med b og c??
Naturgasnettet er med til at gøre Danmark uafhængig af energi fra andre lande. Med til nette hører to store underjordiske lagre i henholdsvis Himmerland og Vestjylland som kan anvendes, hvis produktionen fra Nordsøen af en eller anden grund skulle sætte ud.
I vinterhalvåret bliver der brugt over dobbelt så meget naturgas som i sommerhalvåret så der kan også være behov for at supplere naturgasproduktionen med gas fra lagerne.
Et underjordisk nturgslager med rumfanget 1,5*10^6 m^3 indeholder gas ved temperaturen 8 grader C og trykket 11,00MPa.
a) beregn gassens masse.
Lageret fyldes ved at pumpe gas fra naturgasnettet ind i lageret. Pumpen overfører 2,4m^3 gas pr. sekund fra naturgasnettet, hvor temperaturen er 8 grader C og trykket 8,1MPa. Når lageret er fyldt op er gastrykket 20 MPa og temperaturen 50 grader C
b) Hvor lang tid varer det at fylde gaslageret?
Danmarks årlige energiforbrug til opvarmningen er 230PJ.
c) Hvilken brøkdel ( i pvt) af Danmarks årlige energiforbrug til opvarmning udgør energiindholdet af gassen i lageret.
Tabelværdeier for naturgas:
Molar masse 17,1g/mol
Brændværdi 49MJ/kg
løsning:
a)
p*V=n*R*T <=>
p*V*M=m*R*T <=>
m= (p*V*M)/(R*T)
V=1,5*10^9L
p=108,59atm
R=0,0821atm*L(mol*K)
T=281,15K
M=17,1g/mol
m=(108,59atm*1,5*10^9L*17,1g/mol)/(0,0821atm*L/(mol*K)*281,15K)
m=1,207*10^11g
nu har jeg fået lavet a men er der nogen somhar løst til at hjælpe mig med b og c??
Svar #1
10. december 2004 af frodo (Slettet)
sm tidligere nævnt!!!
Én tråd om ét emne!!
Det er virkelig irriterende, at dine tråde skal fylde i forummet! Du kunne jo lige så godt, have brugt en af de andre tråde, du oprettede om det emne!
Én tråd om ét emne!!
Det er virkelig irriterende, at dine tråde skal fylde i forummet! Du kunne jo lige så godt, have brugt en af de andre tråde, du oprettede om det emne!
Skriv et svar til: Nogen som er villige til at tjekke denne opgave!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
