Fysik

hvordan adskiller man bølgelængden?

15. juni 2009 af vomatdr (Slettet)

I formlen:

Sin(theta) = (n*lambda)/d

hvor:

theta= afbøjningsvinklen

n= strålinsorden

lambda= lysets bølgelængde

d= gitterkonstanten

hvordan adskiller man så lysets bølgelængde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Isolerer den?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2009 af Xyxoz (Slettet)

Du mener at isolere lambda?

Gang med lambda på begge sider af lighedstegnet og divier Sin(theta) over på højre side.


Svar #3
15. juni 2009 af vomatdr (Slettet)

ja præcis :) undskyld


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er da dumt at gange med lambda på hver side. Gang hellere med d og divider med n.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2009 af peter lind

Jeg er ikke helt klar over hvad du mener. Normalt måler man afbøjningsvinklen (eller rettere nogle sider i en trekant som indeholder afbøjningsvinklen) n finder man ved at tælle d er opgivet af fabrikanten.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2009 af Xyxoz (Slettet)

#4 Ja, kom til at bytte om på udtrykkene i hovedet ;)


Svar #7
15. juni 2009 af vomatdr (Slettet)

tusind tak det vil altså sige:

lambda= (n/d)/sin(theta)

???


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2009 af Xyxoz (Slettet)

lambda = (sin(theta) * d) / n


Svar #9
15. juni 2009 af vomatdr (Slettet)

tusind tak! er det rigtigt at det skal give et lille tal?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. juni 2009 af Xyxoz (Slettet)

Kan ikke huske enhederne, men det burde være korrekt.


Svar #11
15. juni 2009 af vomatdr (Slettet)

jamen så rigtig mange tak :) det hjalp rigtig meget!


Skriv et svar til: hvordan adskiller man bølgelængden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.