Matematik

Matematik spørgsmål: stamfunktioner til polynomier med mere?

15. juni 2009 af NaHalm (Slettet)

Hej. Vi har nogle spørgsmål ang. matematik b-pensum, da vi skal op i mundtlig eksamen. Håber der er nogen der har tid og mulighed for at hjælpe kort med følgende:

1)  Hvad går 'stamfunktioner til polynomier' ud på? Vi ved hvordan man integrerer og hvordan man uddrager stamfunktioner. Men hvad menes der med polynomier?

2) Hvad er relevant at nævne i forbindelse med potentielle sammenhænge?  Ud over standard-formlen y = b*x^a, og hvad b og a betyder, hvad er mere vigtigt at nævne?

3) hvad er den præcise definiton af en sekant?ud over at den passerer to (eller flere) punkter, modsat tangenten der kun passerer grafen i ét punkt?

4) hvordan kan man definere tangens  vha. standsard trekanten, hvor man definerer sinus og cosinus, med katete=1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af ibibib (Slettet)

1)

Førstegradspolynomium f(x)=ax+b

Andengradspolynomium f(x)=ax2+bx+c

Tredjegradspolynomium f(x)= prøv selv.

2)

Gange-gange vækst.

En ret linje i et dobbelt-logaritmiskkoordinatsystem

3)

Ja, netop.

4)

tan(v) = sin(v) / cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2009 af Isomorphician

4)

Indtegn en retvinklet trekant i enhedscirklen med kateterne cos(v) og sin(v).

Indtegn derefter en retvinklet trekant med kateterne 1 (hen ad førsteaksen) og tan(v). Altså så den rette vinkel for denne trekant er i punktet (1, 0).

Du kan nu bruge egenskaberne for ensvinklede trekanter til at se at tan(v) = sin(v) / cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2009 af mathon

se


Svar #4
15. juni 2009 af NaHalm (Slettet)

mange tak skal I have, linket er for resten skide godt.

Vi har desuden to andre spørgsmål:

1) hvad kan eksponentielle modeller være? vi snakker ikke om eksempler, som fx modeller for radioaktivt affald eller andet , som en eksponentiel model kunne demonstrere. Bare generelt hvordan eksponentielle modeller forstås?

2) hvad bruges eksponentiel/lineær/potentiel regression til? vi ved hvordan man benytter regression, og hvad formålet kan være - men 'hvad man bruger det til'? Er der noget bestemt man bruger det til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2009 af mathon

til at bestemme konstanterne
i
   1)  y = ax + b
   2)  y = b*ax
   3)  y = b*xa


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål: stamfunktioner til polynomier med mere?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.