Matematik

Hvordan viser jeg....... ?

16. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Jeg skal anskueliggør hvordan cosinus-relationen for vilkårlige trekanker også kan anvendes i en retvinklet trekant? - men hvordan gør jeg lige det..? nogle som har nogen små fif?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2009 af Matkaj

Sæt vinklen i cosinusrelationen til 90 grader og reducer.


Svar #2
16. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

OKay det kan jeg godt, men har jeg så blot ved det anskueliggjort at det også kan anvendes i retvinklet trekanter, eller skulle jeg også tag at sæt 90 grader for et retvinklet trekant,

altså sådan de kommer op og spejler hianden? og på den måde så kan fortælle at i en retvinklet trekant, der er en vinkel 90 grader og ved at jeg så også sætter 90 grader til en vilkårlig trekant, har jeg anskueliggjort at cos-relationen for vilkårlige trekanter også kan anvendes i en retvinklet trekant?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2009 af mathon

se
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. juni 2009 af richterklanen (Slettet)

c2 = a2 + b2 - 2ab*cos(C).

HVis C = 90º fås, da cos(90º) = 0, c2 = a2 + b2.

Omvendt gælder, at hvis c2 = a2+b2, så er 2ab*cos(C) = 0, og dermed er cos(C) = 0, og C = 90º (da C er en trekantvinkel).


Skriv et svar til: Hvordan viser jeg....... ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.