Debat

Klage over sin karakter ?

16. juni 2009 af 215 (Slettet)

 Hej....

Har lige være til en prøve og ville spørge om det var muligt at klage over den karakter man havde fået ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2009 af Jekoa (Slettet)

Er det en årsprøve eller eksamen?

Man kan altid klage....

Men jeg synes, at du skal gå lidt mere i detaljer, hvis du vil have vejledning...

Fag? Omstændighed? Karakter? Osv.


Svar #2
16. juni 2009 af 215 (Slettet)

 hmm...  årprøve.... da/hi .... 02... 
Min lærer kørte på et spørgsmål hele tiden, og jeg kunne så ikke svare på det.... så det jeg svarede var det jeg kunne fra min bog, som omhandlede om emnet,hvilket min lærer synes var forkert,og det nok var bare mig som havde forkert, så da jeg kom hjem tjekkede jeg det, og det som jeg sagde altså rigtigt, men min lærer blev ved at sige at det var forkert, og selvom hun kunne se at hun ikkr kunne kommer videre med det spørgsmål, så fortsæt hun med det... ville klage over fejlagtig information, og at man ikke ville vise de gode sider men de dårlige ved at køre det samme spørgsmål hele tiden...


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2009 af Jekoa (Slettet)

#2

Det lyder da også mega træls - men, men, men: det er jo "kun" en årsprøve...

Den betyder INTET... At klage er en lang og træls proces, og du risikerer at skade forholdet til din lærer...

Havde det været en eksamen, så var det en noget anden sag..

Jeg synes, at det er meget bedre at tage en snak med din lærer om det.. Så kan du stille og roligt i en god tone forklare dine synspunkter...

I hvert fald ved hun, at du ikke er tilfreds, og muligvis (også uden at hun måske over for dig indrømmer det) indser hun, at hun har lavet nogle fejl (hvis hun har)...

Det vil vil være langt bedre...'

Endvidere får du garanteret ikke noget ud af at klage - udover måske et dårligt forhold til din lærer..

Dermed ikke sagt, at det er iorden, hvis læreren har lavet fejl, men når det ikke er en eksamen, så vil jeg lade være og tage snakken i stedet for...


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. juni 2009 af badooo (Slettet)

..derudover så MÅ der simpelthen ligge andet til grund for karakteren 02. Det kan ikke kun være det lille spørgsmål, som du og din lærer var/er uenige i.


Brugbart svar (4)

Svar #5
17. juni 2009 af Andreas12 (Slettet)

Jeg har klaget til min STX eksamen i spansk. Jeg fik -3 fordi at min lærer var en fucking so der hader mig.. Såå :P Men du for intet ud af at klage, siden det er rektor der bestemmer om karekteren skal ændres. Fuck systemet..


Brugbart svar (3)

Svar #6
17. juni 2009 af Roman Garcia

#5

Det er ikke rektor, som bestemmer, om karakteren skal ændres. Hvis du kar klaget, så sendes klagen til eksiminator og censor, hvorefter de vurderer, om karakteren er retfærdig. Hvis de mener, at karakteren er den korrekte, kan du gå videre, og bede om en helt ny bedømmelse. Dette forudsætter dog, at rektoren er enig i, at der skal en ny bedømmelse til. Er han ikke det, så kan du klage over rektor.

Hvis man får -3, så er det nok ikke kun fordi, at underviseren ikke kan lide dig. Det kunne jo også være, at dine kompetencer i spansk kun er til et -3.
Derudover kan det også sige, at der ikke er nogle eksaminatorer eller censorer der vil risikere et dårligt ry i forbindelse med eksamen, blot fordi de ikke kan lide en elev. Så måske skulle du vurdere dine egne kompetencer, før du skyder skylden på andre for dit dårlige resultat.


Brugbart svar (2)

Svar #7
18. juni 2009 af rakijovic

Selvsagt er det surt ikke at få en retfærdig evaluering af ens indsats, og viljen til at klage er forståelig — men så må man spørge sig selv hvad éns førsteprioritet er; en ligegyldig årskarakter eller éns mentalhygiejne? Jeg vil altid prioritere sidstnævnte.

Desuden er man nærmest hjælpeløs i klagesager, især hvis det drejer sig om en skr. eksamen med tilhørende novelledyrkning og man ikke har kunnet gennemskue forfatterens baljebræk. "Min" novelle i sin tid hed Nicky's heart, og den dag i dag fatter jeg ikke hvad f*'en den gik ud på.

Ja, jeg var pissesur dengang, men i dag, otte år senere, er jeg sidsteårsstuderende på uni og de seneste seks år frivillig hjælper ved BBC Learning English. Og så er en afstumpet underviser og hendes novellenusseri af en prøve bare til at grine af. ;)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. juni 2009 af mikkel1990alslev (Slettet)

Folk der klager over deres karakter er til grin, tag det som en mand og kom videre, ens kompentencer har åbentbart ikke været til mere og det er begrænset hvor meget ens forhold til læren kan have indflydelse på karakterenk, der sidder dog trods alt en cencor!!!

- Og helt ærgeligt det er en årsprøve!!!! Den tæller ikke nogen steder og hvis du tror du har fået 2 skyldes det nok ikke udelukkende et enkelt spørgsmål, så lad vær at være så naiv, du var åbentbart ikke bedre end et 2 tal, og det er hverken lære eller cencors skyld, det er udelukkende din egen !!!


Svar #9
25. juni 2009 af 215 (Slettet)

Nå...  men læste at jeg skrev, at de ''resultater'' de gav mig var fejlagtige..  da jeg kom hjem og tjekkede det var det nemlig rigtigt hvad jeg sagde


Skriv et svar til: Klage over sin karakter ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.