Matematik

Brøker brøker brøker

16. juni 2009 af Kakiole (Slettet)

Dette er min anden ''brøk'' tråd, Har en masse opg med brøker, og brøker er ikke lige min stærkeste side.

Hvordan regner man et tal ind i en brøk f.eks:

Jeg skal have 1 ind i 1/3 og 2 ind i 1/2

Altså 1  1/3 + 2 1/2 Hvordan skal jeg gøre ??  


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Jeg er kke sikker på, at jeg forstår udtrykket "ind i", men det du skriver nedenunder er jo blandede tal.

Hvis det er det vi snakker om, så skal du jo huske på, at 1 = 3/3.

Altså 1 1/3 = 3/3 + 1/3 = 4/3.

Jeg kan se, du går i folkeskolen, hvor blandede tal er en regningsdisciplin.

I mine gymnasieklasser, får mine elever en fejl, hvis de afleverer et resultat i blandede tal...

Men jeg ved godt, at man i folkeskolen får den slags opgaver, og de skal jo løses....


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2009 af Joda (Slettet)

En brøkstreg er det samme som et divisionstegn. In turn, dette betyder, at for at omskrive f.eks. et-tallet til tredjedele, skal du bare gange op med 3 og sætte den i en brøk med nævneren 3 (altså 3/3) og lægge denne sammen med 1/3. Så 1 1/3 = 3/3 + 1/3 = 4/3.

Jeg håber det hjap :)


Svar #3
16. juni 2009 af Kakiole (Slettet)

Ihh jeg forstår det ikke helt : (

hva med så fx  2 2/3 + 7 1/3

Hvad Skal jeg så starte med?  i det stykke ^^


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2009 af Joda (Slettet)

Du ganger heltallet op med nævneren i brøkken, og sætter det tal du kommer frem til i tælleren på en anden brøk med samme nævner. Herefter lægger du brøkkerne sammen.

2 2/3 = (2*3)/3 + 2/3 = 6/3 + 2/3 = 8/3

7 1/3 = (7*3)/3 + 1/3 = 21/3 + 1/3 = 22/3


Svar #5
16. juni 2009 af Kakiole (Slettet)

Tak Tak jeg sætter mig til at kigge på det : )


Skriv et svar til: Brøker brøker brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.