Matematik

Bevis for den fuldstændige løsning til diff.ligningen y´=b-ay

17. juni 2009 af NinLoui (Slettet)

 Hej, 

Jeg læser netop til matematikeksamen i morgen. 
Jeg er i gang med at lave beviset for den fuldstændige løsning til diff.ligningen y´=b-ay. Som første del i beviset står der at vi skal bevise at y´=(b/a) +ce^(-at) ER en løsning til diff.ligning. Dette skal gøre ved at gøre prøve. 
Jeg kender gør-prøve-metoden og kan også finde ud af at bruge den. Problemet er her at jeg ikke ved hvordan man differentierer (b/a) ? 

Jeg har samme problem med beviset for at y(t) = (b/a) / 1+ce^(-bt) er løsning til den logistiske diffligning: y´=y(b-ay). Hvordan differentierer jeg y(t) = (b/a) / 1+ce^(-bt) ?

Er der nogen der kan hjælpe mig her?

På forhånd tak.

M.v.h Nina


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2009 af peter lind

b og a er konstanter og det er b/a dermed også. Den afledede af en konstant er 0.


Svar #2
17. juni 2009 af NinLoui (Slettet)

 Tusind tak ! ;)

Du ved tilfældigvis ikke også hvordan man differentierer en brøk? Jeg har tilføjet noget til spørgsmålet. 

Mvh Nina


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2009 af peter lind

(f/g)' = (f'*g-f*g')/g2


Svar #4
17. juni 2009 af NinLoui (Slettet)

 Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Hvordan differentierer jeg  y(t) = (b/a) / 1+ce^(-bt) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2009 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:differentiation_22.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2009 af mathon

benyttet er bl.a.

(k/g(x))' = k*(-1/g2(x))*(g'(x)) = (-k*g'(x))/g2(x)


Svar #7
17. juni 2009 af NinLoui (Slettet)

 Fantastisk. Takker !


Skriv et svar til: Bevis for den fuldstændige løsning til diff.ligningen y´=b-ay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.