Fysik

Opvarmning af 1 kg H20 fra is til vand

18. juni 2009 af maya983 (Slettet)

Jeg skal opstille et energiregnskab for opvarmning af 1 kg H20 fra is til damp...

Er lidt blank?? /:


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2009 af QaZZaQ

Hvad er start temperaturen? 0 grader celsius?

I givet fald skal du kende: den specifikke smeltevarme for is (Lis=334 kJ/kg), den specifikke varmekapacitet for vand (cv=4,185 kJ /kg *K), og fordampningsvarmen for vand (Ldamp=2257kJ/kg).

Disse værdier kan du finde ved at google lidt.

Del herefter problemet op i de forskellige stadier.

Hvor meget energi bruges til at smelte isen. Hvor meget energi bruges til at opvarme den smeltede is (vand) fra 0 til 100 grader. Hvor meget energi skal bruges til at fordampe vandet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2012 af kristinejakobsen (Slettet)

Hvordan kan det være at, der kun er brugt 334 kJ/kg, når isen skifter form fra is til flydende?
Jeg sidder nemlig lige og kæmper med en fysikrapport omkring, hvorfor der kun bliver brugt 334 kJ/kg, når der bliver brugt omkring de 2000 kJ på at fordampe 1 kg vand.

 

 

 

#1

Hvad er start temperaturen? 0 grader celsius?

I givet fald skal du kende: den specifikke smeltevarme for is (Lis=334 kJ/kg), den specifikke varmekapacitet for vand (cv=4,185 kJ /kg *K), og fordampningsvarmen for vand (Ldamp=2257kJ/kg).

Disse værdier kan du finde ved at google lidt.

Del herefter problemet op i de forskellige stadier.

Hvor meget energi bruges til at smelte isen. Hvor meget energi bruges til at opvarme den smeltede is (vand) fra 0 til 100 grader. Hvor meget energi skal bruges til at fordampe vandet.


Skriv et svar til: Opvarmning af 1 kg H20 fra is til vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.