Matematik

Ligningsløsning med rødder

18. juni 2009 af Anna8950 (Slettet)

Sidder med et spørgsmål til en mundtlig matematik årsprøve hvor et af underpunkterne er:

ligningsløsning ved at tage rødder

Er det her meningen at man skal beskrive hvordan man løser ligninger med potensregneregler eller hvordan man finder rødderne i et andengradspolynomium?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2009 af mathon

formentlig - men det er kun en mulig tolkning

(4/3)x8 = 2239488

x8 = 2239488*(3/4) = 1679616

x = 8√(1679616) = 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2009 af MN-P (Slettet)

#1

Du glemte den negative løsning


Svar #3
18. juni 2009 af Anna8950 (Slettet)

Kan du komme med et lidt simplere eksempel. Skal nemlig helst kigge på min disposition så lidt som muligt og det bliver vanskeligt med så store tal..


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2009 af mathon

x = ±8√(1679616) = ±6


Skriv et svar til: Ligningsløsning med rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.