Kemi

Udledning af 1. ordens reaktion

18. juni 2009 af hoola (Slettet)

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at udlede formlen for en kemisk reaktion af 1. orden??

Skal finde ud af, hvordan :

 -d[A] / dt = k * [A]2

kan blive til:

1/[A] = k * t + 1/[A0]

Indtil videre er jeg kommet så langt, har fået det rigtigt, men er bare meget i tvivl om, hvorvidt det er rigtigt... ?? Nogen, der kan hjælpe?

Hastighedsudtrykket:

v = k * [A]2    dvs.  

-d[A] / dt = k * [A]2   ; løser det som en differentialligning

<=>

1/[A]2 * d[A]  = - k dt <=>

 -    [A0] [A] ∫1/[A]2 * d[A]  = 0t∫k dt      <=>

[1/[A]][A] [A0]   = [k* t]t0  <=>

1/[A] - 1/[A0] = (k*t) - (k*0)   <=>

1/[A] = k * t + 1/[A0]

På forhånd tak for hjælpen :)


Svar #1
18. juni 2009 af hoola (Slettet)

uuupsss, jeg mener en 2. ordens reaktion...!


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2009 af mathon

  [Ao] [A] ∫(-1/[A]2) * d[A] = 0t∫kdt

ellers OK

............
da

∫(-1/x2)dx = (1/x) + k


Skriv et svar til: Udledning af 1. ordens reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.