Matematik

Skal op i mundtlig matematik og er ret blank.

21. juni 2009 af chirstoffersloth (Slettet)

Det er fordi der er et spørgsmål jeg ikke kan besvare da jeg ikke var der da vi havde om andengradsligninger.

Spørgsmålet lyder:

forklar hvordan a, b, og c Påvirker den lineære funktions udseende og placering i koordinatsystemet. Til støtte for din forklaring må du gerne benytte ”Graph”, Lommeregner og tegninger.

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2009 af janni7500 (Slettet)

Du skriver du ikke var der, da i havde om andengradsligninger, men at det er den liniære funktions udseende du skal forklare om? det passer vist ikke helt sammen :D

Men hvis det er andengradsligninger, så påvirker a, i hvert fald funktionen på den måde at hvis den er negativ, så vender Parablens "grene" nedad, så den er en sur "mund", og hvis a er positiv, vender grenen opad, så det er en glad "mund". ..


Svar #2
21. juni 2009 af chirstoffersloth (Slettet)

Nå ja kopierede lige det forkerte. :p

Videre skal du forklare hvordan du kan løse andengradsligninger/finde nulpunkter, og finde skæringspunkter mellem 2 andengradsligninger og/eller en ret linie og en andengradsligning.

Sådan. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2009 af badooo (Slettet)

En god idé er, at tegne forskellige parabler.

Tegn for eksempel

2x^2 -2x+3 og -2x^2-2x+3 , og se hvad forskellen er, når du ændrer på a.

Tegn så eksempelvis 3x^2+4x-3 og 3x^2-4x-3 og se, hvad forskellen er.

Tegn til sidst x^2+3x-2 og x^2+3x+2 og se, hvad der så ændrer sig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2009 af badooo (Slettet)

Til spørgsmålet om at finde 0-punkter, er det meningen at du skal bevisføre løsningsformlen.

Vi har en 2.grads-ligning:

ax^2+bx+c = 0 , og vi ønsker at finde et udtryk for x (dvs. vi skal isolere x). Vi ganger med 4a:

4a^2x^2 + 4abx + 4ac = 0 , vi ligger b^2 til på begge sider:

4a^2x^2 + 4abx + 4ac + b^2 = b^2 , vi benytter så vores kvadratsætning baglæns:

(2ax+b)^2 + 4ac = b^2 , vi trækker 4ac fra på begge sider:

(2ax+b)^2 = b^2 - 4ac , og b^2 - 4ac er som bekendt det vi kalder diskriminanten d. Vi tager kvadratroden:

2ax+b = ±sqrt(d) <=> 2ax = -b±sqrt(d) <=> x = -b±sqrt(d) / 2a


Skriv et svar til: Skal op i mundtlig matematik og er ret blank.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.