Matematik

funktioner

21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

mangler de sidste eksamensspørgsmål.. håber i kan hjælpe! :-)


1) forklar hvordan grafen for en funktion af typen y = b * xa ser ud i dobbeltlogaritmisk papir
og hvordan man kan bestemme a og b ud fra grafen ??
 

hvis man skal forkare hvordan man ud fra regneforskriften for en funktion kan tegne grafen, kan man så godt bare sige,
Y = a + b
a er hældningen på funktionen, b er skæringspunktet på y-aksen  ??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2009 af mathon

Y = aX + B ⇔ y = b*xa

hvor
Y = log(y)
X = log(x)
B = log(b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2009 af mathon

pas på

f(x) = b*xa

B = 0 = log(b)

b = 10 = 1

b er skæring med linjen x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2009 af mathon

redigering

b = 100 = 1


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.