Matematik

Matematik C-niveau - Påvis vækster

22. juni 2009 af JBKGTD (Slettet)

Hej hej,. (:

Jeg sidder med et spørgsmål til mundtlig matematik eksamen på C niveau, der hedder:


Redegør for hvorledes man kan påvise henholdsvis lineær vækst, eksponentiel vækst og potens vækst.

Jeg er i det hele taget fuldstændig blank, og er ikke sikker på om jeg har forstået spørgsmålet,.... s:

Der skulle vel ikke være nogen der kunne hjælpe med??? (:

,.- Mille


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. juni 2009 af TDJ86 (Slettet)

Hejsa..

Jo, tror jeg kan.

Det er det her med: Lineær y=ax + b, eksponentiel y=b*a^x, potens y=b*x^a.

Du skal ifølge spørgsmålet, vise hvordan man finder a og b indenfor hvert emne, og graf plus forklare forskifter osv.

Håber det hjalp lidt.


Svar #2
22. juni 2009 af JBKGTD (Slettet)

Åårh, det er bare super det der!! :D

Tusind tak!! (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Måske skal du lave en tendenslinje (regression) med IT-værktøj.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. juni 2009 af TDJ86 (Slettet)

TI-89 skal man først bruge på b-niveau og op. Så det skal du nok ikke, som du selv siger.


Svar #5
22. juni 2009 af JBKGTD (Slettet)

Vi har ikke haft noget om tendenslinjer, så det tror jeg ikke jeg skal,. (:

Men tak alligevel,. ^^


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Det er muligt.

Måske skal du afsætte flere punkter i det rigtige koordinatsystem og se at de ligger på en ret linje.


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. juni 2009 af mathon

ret linje
i henholdsvis
    1)  almindeligt koordinatsystem
    2)  enkeltlogaritmisk koordinatsystem
    3)  dobbeltlogaritmisk koordinatsystem
 


Skriv et svar til: Matematik C-niveau - Påvis vækster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.