Matematik
HJØLP MATEMATIK
14. december 2004 af
KennethC (Slettet)
Hej håber I kan hjælpe med disse 4 opgaver gerne med mellem regninger:
Løs Ligningen -2(x+1½)-(3x-1)=-7
Bestem en ligning for den rette linie, der går gennem punktet(5,7) og som har hældningskoefficienten 2/3
Bestem Vm(g), når g er givet ved g(x)=-2x-3 og Dm(g)=[-1;5[
Løs Ligningssystemet:
3x-4y=13
2x+3y=3
Løs Ligningen -2(x+1½)-(3x-1)=-7
Bestem en ligning for den rette linie, der går gennem punktet(5,7) og som har hældningskoefficienten 2/3
Bestem Vm(g), når g er givet ved g(x)=-2x-3 og Dm(g)=[-1;5[
Løs Ligningssystemet:
3x-4y=13
2x+3y=3
Svar #1
14. december 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
-2(x+1½)-(3x-1)=-7
-2x-3-3x-1=-7
-5x=-3
x=3/5
----------
x=5
y=7
a=2/3
find b i y=ax+b
b=y-ax
----------
Lineær funktion. Undersøg kun definitionsmængdens endepunkter, thi disse er også værdimængdens endepunkter.
----------
Isolér x i den ene og indsæt på x's plads i den anden. Så finder du y. Indsæt det fundne y i første ligning. Så finder du x. Kontroller løsningen ved at indsætte det fundne x i anden ligning til sidst.
-2x-3-3x-1=-7
-5x=-3
x=3/5
----------
x=5
y=7
a=2/3
find b i y=ax+b
b=y-ax
----------
Lineær funktion. Undersøg kun definitionsmængdens endepunkter, thi disse er også værdimængdens endepunkter.
----------
Isolér x i den ene og indsæt på x's plads i den anden. Så finder du y. Indsæt det fundne y i første ligning. Så finder du x. Kontroller løsningen ved at indsætte det fundne x i anden ligning til sidst.
Svar #3
15. december 2004 af KennethC (Slettet)
-2(x+1½)-(3x-1)=-7
-2x-3-3x-1=-7
-5x=-3
x=3/5
Den er da ikke rigtig...!
Skal der ikke skiftets fortegn inden i anden parentesså det bliver
-2(x+1½)-(3x-1)=-7
-2x-3-3x+1=-7
-5x=-5
x=1
-2x-3-3x-1=-7
-5x=-3
x=3/5
Den er da ikke rigtig...!
Skal der ikke skiftets fortegn inden i anden parentesså det bliver
-2(x+1½)-(3x-1)=-7
-2x-3-3x+1=-7
-5x=-5
x=1
Skriv et svar til: HJØLP MATEMATIK
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
