Matematik

Værdimængde og 2 ligninger..!!

15. december 2004 af KennethC (Slettet)
Hej

Håber på at kunne få svar på nedenstående opgaver. Skriver venligt let forståeligt og gerne heleudregningen...

Bestem en ligning for den rette linie, der går gennem punktet (5,7) og som har hældningskoefficienten 2/3

Bestem Vm(g), når g er givet ved g(x)= -2x - 3 og Dm(g) = [-1;5[

Et rektangulært jodrstykke er 576m^2. Dets længde er 14m større end dets bredde. Hvad er jordstykkets længde og bredde. Der skal opstilles en ligning

På forhånd TAK
Gerne FLERE SVAR

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2004 af Mmusse (Slettet)

I den første opgave skal du indsætte punktet og hældningstallet i linjens ligning: y-y1=a(x-x1). Løs den med hensyn til y. Så får du ligningen.

Prøv først at tegne grafen på din grafregner (hvis du har sådan en). Så er det lidt nemmere at forstå.

Du kan se på grafen, at den tilhører alle reelle tal. Derfor er Vm(g)=xER

E er her 'tilhører'-tegnet. Kan ikke lige huske hvad det hedder.

Jeg ser lige på den sidste. Jeg er ikke så hurtig ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2004 af Mmusse (Slettet)

I den sidste opgave kan du kalde længden for y og bredden for x:

y=længde
x=bredde

y=x+14 (da længden er 14 m større end bredden)

Du ved også, at:

576=x*y

Derfor indsætter du y=x+14 i denne ligning. Løs den mht. til x og du har bredden (der kommer to værdier, men den ene er negativ, og bredden kan jo ikke være negativ, derfor vælger du den anden).Denne x-værdi indsætter du i ligningen y=x+14 og du finder y-værdien.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2004 af Mmusse (Slettet)

Ups.. Vm(g) er ikke bare alle reelle tal. I opgaven med Vm(g) skal du indsætte x-værdierne -1 og 5 i ligningen g(x). Så finder du Vm(g). Altså intervallet for Vm(g).

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2004 af Mmusse (Slettet)

Håber det var hjælp nok.. Ellers kan du bare skrive igen :)

Svar #5
16. december 2004 af KennethC (Slettet)

Jeg skulle godt tænke mig lidt mere klare facit plus udregning


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2004 af allan_sim

Dette er et lektieHJÆLPSsted, ikke et lektieLØSNINGSsted.

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2004 af Mmusse (Slettet)

Hmm. Jeg synes altså, at jeg har skåret det rimeligt meget ud i pap for dig... Og jeg giver #6 ret, for det er jo ikke meningen, at jeg skal regne opgaverne for dig, men bare hjælpe dig i gang.

Skriv et svar til: Værdimængde og 2 ligninger..!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.