Matematik
Matematik - lykkehjulet.
15. december 2004 af
Tonni-lindholmer (Slettet)
Hej. Jeg har brug for lidt hjælp til 4 opgaver om sansynlighedsregning. Håber I vil hjælpe:
På et lykkehjul kan spilles på nr. 11-18. Hvad er sansynligheden for at vinde, hvis man spiller på:
1. De ulige tal:
2. Nr. 15:
3. Nr. 11, 12,og 16
4. Hvad er chancen for at hjulet standser på et tal, som er mindre end 13?
Mine svar:
1. 50%
2. 35%
3. 60%
4. 33,3%
Er det rigtigt?
Mvh. Tonni!
På et lykkehjul kan spilles på nr. 11-18. Hvad er sansynligheden for at vinde, hvis man spiller på:
1. De ulige tal:
2. Nr. 15:
3. Nr. 11, 12,og 16
4. Hvad er chancen for at hjulet standser på et tal, som er mindre end 13?
Mine svar:
1. 50%
2. 35%
3. 60%
4. 33,3%
Er det rigtigt?
Mvh. Tonni!
Svar #1
15. december 2004 af Katty (Slettet)
1) Ja
2) nej, du har 8 tal på hjulet, sandsynligheden for at ramme 15 er 1/8 = 12,5%
3) 3/8 = 37,5%
4) 2 tal er mindre end 13, dvs. sandsynligheden er 2/8 = 1/4 = 25%
2) nej, du har 8 tal på hjulet, sandsynligheden for at ramme 15 er 1/8 = 12,5%
3) 3/8 = 37,5%
4) 2 tal er mindre end 13, dvs. sandsynligheden er 2/8 = 1/4 = 25%
Svar #2
15. december 2004 af Epsilon (Slettet)
Vi antager, at hjulet på tilfældig vis viser ét af de 8 naturlige tal: 11,12,..,18. Ethvert af tallene vises altså med lige stor sandsynlighed.
1) Ja
2) Nej (15 er ét blandt otte tal!)
3) Nej (11,12 og 16 er UNDER halvdelen af de otte tal)
4) Nej (hvor mange tal blandt de otte er mindre end 13?)
Tænk dig lige om - nr. 15 er ét blandt otte tal. Det kan da ikke give en sandsynlighed på 35% (!).
//Singularity
1) Ja
2) Nej (15 er ét blandt otte tal!)
3) Nej (11,12 og 16 er UNDER halvdelen af de otte tal)
4) Nej (hvor mange tal blandt de otte er mindre end 13?)
Tænk dig lige om - nr. 15 er ét blandt otte tal. Det kan da ikke give en sandsynlighed på 35% (!).
//Singularity
Skriv et svar til: Matematik - lykkehjulet.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
