Matematik

uuuuunderligt :S

14. juli 2009 af Miriam salih (Slettet)

hey allesammen.

jeg sidder og laver blæk A niveau og der er sgu et regnestykke som ikke vil passe med facitlisten..

det er vektore jeg jeg skal finde vinklen mellem vektor b og vektor a+b. koordinaterne er :

vektor a: 5 over -2 og for b: 2 over 1

mir resultat bliver 57,75 og det ska give 34..

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Kom med dine udregninger.


Svar #2
14. juli 2009 af Miriam salih (Slettet)

okay de er ret langt men jeg har fået vektor a + b til at være 11.

Det vil sige koordinaterne vil se sådan ud:

a+b -8som jeg kalder a = 9 over 2

vektor b = 2 over 1

jeg finder så længden af vektor a og vektor b vha længdeformlem og a = kvadratrod 85 og b bliver = kvadratrod 5. De to skal ganges og giver 20,616

så sætter ´jeg ind i ligning cos^-1 (11/20,616) = 57,75


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Vektorer lægges sammen komponentmæssigt:

a+b = (5+2 , -2 +1 ) = (7,-1)

Prøv selv herfra.


Svar #4
14. juli 2009 af Miriam salih (Slettet)

det hareg også gjort.. metoden er rigtig men kan det være at facit er forkert???


Brugbart svar (2)

Svar #5
14. juli 2009 af Jerslev (Slettet)

#4:

Dermed bruges a*b = |a||b|*cos(V)

(a+b)*b = |a+b||b|*cos(V)

Beregn (a+b)*b og længderne af vektorerne og skriv ind, hvad du får.


Skriv et svar til: uuuuunderligt :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.