Matematik

ligning for planenen

17. juli 2009 af jwan20 (Slettet)

hej, nogen der kan hjælpe

jeg har en linjes parameterfremstillinge og et punkt.

også er spørgsmålet bestem ligning for den plan, som indeholder linjen l og punktet A.

hvordan skal jeg gør det,


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juli 2009 af peter lind

Find et punkt B på linien for eks. ved at sætte parameteren = 0. Både AB og retningsvektoren v for linien ligger i planen. Vektor n=v×AB er dermed en normalvektor til planen. For et vilkårligt punkt  X (x,y,z) i planen gælder AX·n=0 idet AX ligger i planen.


Skriv et svar til: ligning for planenen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.