Matematik

Simpel ligningsregning.

12. august 2009 af Chriiistensen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hey SP
Jeg er lige startet på en uddannelse i odense, hvor vi skal ha matematik.
Og jeg er simpelthen en klovn til det :s
Nok pga jeg ikke hørte efter i timerne i 9ende og 10ende klasse..
Så jeg ville høre om der var en venlig sjæl der vil udregne det for mig og beskrive hvorfor det er udregnet sådan.
Gerne så jeg også kan forstå det, da jeg ønsker at blive så god til dette så muligt :-D
Men here it goes.

1. x (2a-3b+4c-7d)
2. y (ab+bc-cd+de)
3. z (abc-bcd+cde)

Jeg ville nok ha fået det forklaret under matematik i dag, men grundet jeg ligger syg med influenza så kunne jeg desværre ikke være der :s
Har også flere opgaver hvis der nu er en her på SP der er født med en IQ på 242 og som ikke har noget at lave den næste times tid Pfft

På forhånd tak
Sebastian


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2009 af MN-P (Slettet)

Det du skriver der er slet ikke ligninger.

For at det er en ligning skal der være et lighedstegn, en variabel og nogle tal

Det du har skrevet er en reduktion hvor x ganges med en parentes indhold

1. x (2a-3b+4c-7d)

x lige  foran pareantesen betyder at alle led i parentesen skal ganges med x

x(2a-3b+4c-7d)=(2ax-3bx+4cx-7dx) når der ikke står noget mellem f.eks. 2 og a ogmellem a og x betyder det at de skal ganges.

=2ax-3bx+4cx-7dx                   da der ikke er noget regnetegn foran parentesen, kan den fjernes
 

Hvis du skal have noget ud af det, så skal du selv prøve at lave de næste stykker.

Hvis du laver dem her, skal du nok få dem rettet.


Svar #2
12. august 2009 af Chriiistensen (Slettet)

Tusind tak, jeg prøver at regne dem ud.
Dvs
2ax-3bx+4cx-7dx
2ax*-3bx = -6cx eller er dette forkert?
Jeg er VIRKELIG en hat til denne her form for regning og det er nok derfor jeg spørger så dumt :s


Svar #3
12. august 2009 af Chriiistensen (Slettet)

Min kæreste prøvede lige at regne det ud for mig og det lyder fuldstændig mærkeligt for mig.
Men here it goes.

Hun siger at det bare hedder "= 2ax-3bx+4cx-7dx"
Det var også det du skrev før, men som jeg skrev før, jeg er snot dum til dette :)
dvs nr 2 er = aby + bcy - cdy + dey og nr er abcz -bcdz +cdez eller er dette forkert?

Det lyder underligt i mine ører, men det lyder også sandsynligt nok, er der nogen der kan bekræfte min kæreste i hendes udregning? :)
 


Svar #4
12. august 2009 af Chriiistensen (Slettet)

Her kommer en mere som jeg virkelig har problemer med.
Jeg er kommet lidt videre i opgaverne, men denne kniber sku :s
Her kommer den:
(6x-8) - (x-4 - (3x-2+2x)
Så vidt jeg kan regne ud så skal jeg hæve paranteserne således.
6x + 8 - x + 4 - 3x +2 -2x
6x - x -3x -2x = 6x - x = 6 - 3 = 3 -2 = 1
Og 8 + 4 +2 = 14
Men facit siger -2 så jeg er virkelig i tvivl på denne :-/

Nogen der kan hjælpe?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2009 af MN-P (Slettet)

(6x-8) - (x-4 - (3x-2+2x)

Du mangler en slutparentes til sidst den er tilføjet herunder som en kantet parentes og parentesens anden halvdel er også kantet

(6x-8) - [x-4 - (3x-2+2x)] Start med at hæve den inderste parentes, der står - foran den, så fortegnene inde i parentesen skal ændres

(6x-8)-[x-4-3x+2-2x] nu hæves den forreste parentes der står ikke noget foran den, så det er en +parentes og fortegnene ændres ikke

6x-8-[x-4-3x+2-2x] den sidste parentes er en - parentes og fortegnene ændres når parentesen fjernes

6x-8-x+4+3x-2+2x så skal xerneog tellene  tælles sammen hver for sig

6x-x+3x+2x-8+4-2=10x-6


Svar #6
12. august 2009 af Chriiistensen (Slettet)

Sry mig der fuckede på daværende tidspunkt.
Reduktionen hedder (6x-8) - (x-4) - (3x-2+2x)

Men som sagt, Facit siger udregningen hedder -2 :-/
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. august 2009 af MN-P (Slettet)

Nå var det der parentesen manglede, så er -2 ok


Svar #8
13. august 2009 af Chriiistensen (Slettet)

Men hvordan ville du så regne den ud?
For så burde regnestykket ovenover jo også være misvisende i mine øjne..
Jeg beklager jeg er besværlig og håber det er ok og at du tager det som en udfordring hehe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. august 2009 af MN-P (Slettet)

(6x-8) - (x-4) - (3x-2+2x)

(6x-8) - (x-4 - (3x-2+2x)
Så vidt jeg kan regne ud så skal jeg hæve paranteserne således.
6x + 8 - x + 4 - 3x +2 -2x  næsten rigtigt men

du skal bevare fortegnene når du hæver den første parentes (det er en +parentes når der ikke står noget foran den)

Det bliver

6x-8-x+4-3x+2-2x nu skal x-erne samles og tallene samles

Det er måske en hjælp her, hvis du læser det som

6 krydser minus 8kr minus et kryds plus 4 kr minus 3 krydser osv.

Hvor mange krydser bliver der? og hvor mange kr?

6x-x læses 6 krydser minus et kryds det må give 5 krydser ikke


Svar #10
13. august 2009 af Chriiistensen (Slettet)

Nice nu fattede jeg den, super mange tak for hjælpen :)
Jeg bukker virkelig og takker mange gange da det er 8 år siden jeg gik i skole og det har sku ikke lige hængt ved :D
Men 1000, 1000 tak :D
Men jeg kan godt regne ud at jeg vil komme til at bruge denne side noget mere :)

Nu går det noget lettere, men der er da stadig et par stykker jeg ikke helt kan finde ud af sammenhængen ved..

f.eks (10x + 6y) + (2x - 4y) - (7x - 2y)

Så vidt jeg kan regne ud så er den
10x + 6y + 2x +4y -7x + 2y
10x + 2x - 7x = 5x
6y + 4y + 2y  = 12y
Facit siger dog
= 5x +4y
Jeg forstår udregningen som at første parantes "som nævnt før" er en +-parantes og skal derfor ikke hæves med et minus-tegn, deraf 5x er korrekt, men derefter forstår jeg den ikke helt :-/


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. august 2009 af MN-P (Slettet)

(10x + 6y) + (2x - 4y) - (7x - 2y)

Så vidt jeg kan regne ud så er den
10x + 6y + 2x +4y -7x + 2y                    + parentes fortegnene bevares
10x + 2x - 7x = 5x
6y + 4y + 2y = 12y
Facit siger dog
= 5x +4y

Jeg har fremhævet fejlen

Det går hurtigt  fremad, så det skal du nok få helt styr på


Svar #12
13. august 2009 af Chriiistensen (Slettet)

Jeg takker for hjælpen, jeg forstår dog ikke helt "Reduktions"-reglerne helt endnu, men jeg prøver at forstå det så godt jeg kan :)
Ellers må jeg jo bare skrive herinde igen ;)
Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. august 2009 af spongebobby (Slettet)

(10x + 6y) + (2x - 4y) - (7x - 2y)

x giver  10x + 2x - 7x = 12x-7x = 5x

y giver  6y - 4y(ikke +4y) + 2y = 8y - 4y = 4y

= 5x + 4y


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. august 2009 af MN-P (Slettet)

Godt

god ide at skille x og y undervejs


Skriv et svar til: Simpel ligningsregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.