Kemi

Omskrivning af ideal gasligning

13. august 2009 af Akxes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Simpel opgave i kemi, som jeg burde kunne regne ud.

Rene fakta: Rumfang, V, 375 mL, temperatur, T, 22 C (71.6 F), tryk, p, 1,37 bar.
R = 0,0831

Jeg skal beregne "n" i ideal gasligningen, men jeg kan ikke lige hitte ud at omskrive den på den rette måde.

På forhånd tak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Xesis (Slettet)

pV = nRT

Divider med "RT" på begge sider

(pV) / (RT) = n


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2009 af mathon

p = 1,37 bar
V = 0,375 L
T = (273+22) K = 295 K
R = 0,083145 (bar*L)/(mol*K)
 

n = ((1,37 bar)*(0,375 L))/(0,083145 (bar*L)/(mol*K)*(295 K)) = .................


Skriv et svar til: Omskrivning af ideal gasligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.