Matematik

Ophævelse af minus paranteser

16. august 2009 af ThomasLarsen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Kan nogen hjælpe mig med en forklaring på hvorfor 233-(-112) giver 345.

Jeg har læst at en minus parantes kan hæves ved at skifte fortegn..... Hvis jeg hæver - parantesen bliver det vel til 233 - 112 da det er - foran de 112 som skifter til +?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2009 af Isomorphician

Skift fortegn på leddet inde i parentesen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. august 2009 af SejeAnne (Slettet)

Når du ophæver minusparantesen, så skal du huske, at minus gange minus giver plus (; . Derfor bliver dit 233-(-112)= 345, fordi de to minusser tilsammen giver plus (: .

Hvis du derimod havde et plus før de 112, ville det give 121, da plus gange minus giver minus (: .


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2009 af Isomorphician

233 - (-112) =

233 + (-1)*(-112) =

233 + 112 =

345


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. august 2009 af MN-P (Slettet)

#2     - foran en parentes betyder ikke at der skal ganges med (-1), men at hele indholdet inde i parentesen skal trækkes fra.

Når man trækker noget negativt fra, svarer det til at lægge noget positivt til, derfor bliver - inde i parentesen til + når den hæves.

At noget positivt trækkes fra skrives med - foran når parentesen hæves kan vel næppe overraske.

Når en - parentes hæves, ændres regnetegnene inde i parentesen, + til - og - til +


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. august 2009 af anna0207 (Slettet)

 Der er en regel der hedder :

- * - = +

+ * + = +

+ * - = - 

- * + = -

Så 233-(-112) =345

der står jo gange før parantesen så man siger 233 minus gange minus 112.

Og minus gange minus bliver jo plus = 233 + 112 = 345

Det er sådan man hæver en minusparantes, man skifter fortegn


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2009 af MN-P (Slettet)

Nej der står ikke gange nogen steder, du har vist ikke styr på hvad der er fortegn og hvad der er regnetegn. Et - foran parentesen betyder det er en minusparentes (hele indholdet, alle led, skal trækkes fra, ligesom en plusoarentes betyder at hele indholdet, alle led, skal lægges til)

At du kan nogle huskeregler der heldigvis ikke giver fejl, når de bruges er ikke ensbetydende med at det du tror du gør er rigtigt.

Når du hæver en - parentes hedder de reglerne

-(+)=-

-(-)=+

og for +parentesen

+(+)=+

+(-)=-

Hvordan vil du lave det her?

(a-2)-(2a-(-4+3a))


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2009 af newbievikar (Slettet)

-a+2-(-(-8a+6a2)) ?

-a+2-8a+6a2

2-7a+6a2

Jeg er bestemt ikke hjemme her. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Nej det er ikke rigtigt

(a-2)-(2a-(-4+3a))     Start med at hæve den inderste parentes (den fremhævede)

Der står- foran parentesen, så skal alle fortegn inde i parentesen ændres når parentesen fjernes

(a-2)-(2a+4-3a)      

(a-2)-(2a+4-3a)            Nu hæves den forreste parentes, som er en + parentes, da der ikke er noget tegn foran den, fortegnene bevares når parentesen fjernes

a-2-(2a+4-3a)               Den sidste parentes er en - parentes da der står - foran den. fortegnene inde i parentesen ændres når parentesen fjernes, foran 2a står et usynligt +.

a-2-2a-4+3a                   Til sidst tælles sammen

2a-6


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2011 af johss01 (Slettet)

(a-2)-(2a-(-4+3a))

a-2-(2a+4-3a)

a-2-2a-4+3a

2a-6

Sådan ville jeg løse den.Mvh. Johannes


Skriv et svar til: Ophævelse af minus paranteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.