Matematik

opstilling af ligning

17. august 2009 af dumsen (Slettet)

hejsaaa...

nogle derude der kan hjælpe med en lille opgave :(

den lyder sådan:

Pernille og kæresten Jens beslutter sent på aftenen at mødes så hurtigst så muligt. de bor 7 km fra hinanden. Pernille cykler 21 km/h. Jens løber 9 km/h.

a: hvor lang tid går der inden de mødes

Tror godt jeg kan finde ud af b hvis jeg finder ud af a men skriver den lige.

b: Hvor langt har Jens hjem fra mødestedet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af MN-P (Slettet)

Kald tiden for t   (regnes i timer da hastighederne er angiver pr time

tilbagelagte vej er t*hastigheden

pernilles vej + jens vej = 7

t*21 + t*9 = 7

21t+9t=7

t=7/30 timer =7/30*60 minutter


Svar #2
17. august 2009 af dumsen (Slettet)

mangeee tusinde tak skal du have


Skriv et svar til: opstilling af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.