Fysik

kWh omsætning

17. august 2009 af ejnoed (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, kan virkelig godt bruge noget hjælp. forstår slet ikke spørgsmålet :S

En hårtørrer på 2,0 kW bruger 3 min. på at tørre en persons hår.
Hvor meget energi i kWh omsætter den?

håber i vil hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du ved hvor meget energi den omsætter på 3 min, nemlig 2,0kW. Find så ud af hvor meget den omsætter på én time.


Svar #2
17. august 2009 af ejnoed (Slettet)

1 time = 40 kW

men hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2009 af ansy (Slettet)

Først så skal du være klar over hvad kWh det står for.

kWh = Mængden af watt forbrugt på en time. At der står 'k' foran 'W' skyldes blot at det er kilo = 1000.

Spørgsmålet er altså. Hvor mange Watt ville den bruge hvis den var tændt i én time? og det er præcis det du har fundet.. nemlig 40kWh.

:)


Svar #4
17. august 2009 af ejnoed (Slettet)

men i min bog er det en facitliste, og den kiggede jeg i, for så havde jeg noget at gå ud fra.
i den står der at facit er 0,10 kWh.
Det forstår jeg ikke, for jeg vil sige man skal gøre som du har forklaret?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2009 af kieslich (Slettet)

E = P*t,     P= 2,0kW  t = 3 min = 1/20 h   (h = time)

så E = 2,0*kW*1/20h = 0,1 kWh


Svar #6
17. august 2009 af ejnoed (Slettet)

hvordan får du 3 min. til at være 1/20 h?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2009 af kieslich (Slettet)

3 min = 3min/(60min/h) = 3/60 h = 1/20 h


Skriv et svar til: kWh omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.