Fysik

Universets stof - opgave

17. august 2009 af Saraoa (Slettet)

 Den gennemsnitlige densitet (massefylde) af det synlige stof i universet er 4,2 * 10^-31 g/cm3 mens densiteten for det mørke stof er 1,97 * 10^-30 g/cm3:

1) Hvor stor er den gennemsnitslige densitet af alt stof i universet: 4,2 * 10^-31 + 1,97 * 10^-30 g/cm3 - rigtigt?

2) Hvor mange procent af alt stof udgør det synlige stof? - Hvordan laver jeg denne?

3) Hvor mange procent af alt stof udgør det mørke stof? - Hvordan laver jeg denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af kieslich (Slettet)

1. ja

2.   4,2*10-31/(svar fra 1)*100%

3.  100% - (svar fra 2)


Svar #2
17. august 2009 af Saraoa (Slettet)

 tusinde tak.

Har lige en enkelt opgave mere, hvis du har tid til at være behjælpelig med den også :-) :

Hverken det synlige eller det mørke stof er lige fordelt i universet. Synligt og mørkt stof har klumpet sig sammen til galakser og galaksehobe. Omkring Solen i vores Mælkevej måler man fx, at det synlige stof har en densitet på 1,0·10^–23 g/cm3, mens det mørke stofs densitet er 6,1·10–25 g/cm3.

2. Hvilken type stof er der mest af omkring Solen? = Det mørke stofs identitet - rigtigt?
Hvor stor er densiteten af alt stof omkring Solen? = 1,0 * 10^-23 g/cm3 + 6,1 * 10^-25 g/cm3 - rigtigt?
Hvor mange procent udgør det synlige hhv. det mørke stof? - hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2009 af kieslich (Slettet)

2. Hvilken type stof er der mest af omkring Solen? = Det mørke stofs identitet - rigtigt? Nej. lyst stof har større densitet
Hvor stor er densiteten af alt stof omkring Solen? = 1,0 * 10^-23 g/cm3 + 6,1 * 10^-25 g/cm3 - rigtigt? ja
Hvor mange procent udgør det synlige hhv. det mørke stof? - hvordan gør man det? Lyst/(lyst+mørkt)*100%


Skriv et svar til: Universets stof - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.