Matematik

Værdimængden til 2. gradsligning

19. august 2009 af SørenV (Slettet)

Hej.. Jeg har fået oplyst at en parabel går igennem punkterne: (-2,1), (3,7) og (2,2).

Ved at opstille 3. ligninger med 3 ubekendte får jeg en:

a værdi til: 0,95

b værdi til 0,25

c værdi til -2,3

Dette vil altså sige, at min ligning kommer til at hedde: 0,95x2+0,25x-2,3

Parablen har en definitionsmængde på [-4 ; 6[

Når jeg så vil finde værdimængden sætter jeg vel bare definitionsmængden ind i funktionsforskriften (altså i stedet for x) ??

Kan ikke helt få værdimængden til at passe med min tegning, når jeg tegner ligningen op!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2009 af Isomorphician

Find funktionsværdierne for endepunkterne, og for toppunktet.


Svar #2
19. august 2009 af SørenV (Slettet)

y-værdien til toppunktet er udregnet til: -2,316 (vha. toppunktsformlen) - passer med grafen

y-værdien, hvor x = 6 er udregnet til: 33,4 (indsat 6 i min funktionsforskrift) - passer med grafen

y-værdien, hvor x = -4 er udregnet til: -18,5 (indsat -4 i min funktionsforskrift) - passer ikke med grafen


Ved ikke helt hvad der går galt i den sidste ?? (!),  og om jeg gør det korrekt?


Svar #3
19. august 2009 af SørenV (Slettet)

....eller er værdimængden blot [-2,316 - ; 33,4] ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2009 af Isomorphician

f(-4) = 11,9

Men det påvirker ikke værdimængden, som næsten er som du skriver.

Overvej om intervallet skal være åbent eller lukket.


Svar #5
19. august 2009 af SørenV (Slettet)

Hvordan får du f(-4) til 11,9 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2009 af kimor (Slettet)

Husk parantesen omkring -4, da den står "2"

Så tror jeg, at du kan se det ;)


Skriv et svar til: Værdimængden til 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.