Matematik

Løs ved håndkraft f'(x) = 0

20. august 2009 af Hans20 (Slettet)

Hej!

Er der nogen som kan hjælpe mig med at løse denne ligning?

0 = -3·e^(3·x)+24·e^(12)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at lægge 3*exp(3x) til på hver side.

Del herefter med 3 på hver side.

Skriv dernæst exp(3x) om, så du får en del med x-ledet og en del med tal-delen.

Del herefter med tal-delen.

Tag den naturlige logaritme på hver side efter at have brugt dine potensregler på højresiden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2009 af peter lind

Flyt det første led på højre side over på venstre side. Find derefter den naturlige logaritme af de 2 sider.


Svar #3
20. august 2009 af Hans20 (Slettet)

Hvordan mener du omskrive exp(3x)

Du mener vel så jeg får 3*x ? vha. logaritme


Svar #4
20. august 2009 af Hans20 (Slettet)

Jeg har gjort det hele, men kan ikke få det til at give ln2+4 , som det skal give .


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Skriv dine mellemregninger ind, så kigger vi på det.


Svar #6
20. august 2009 af Hans20 (Slettet)

Her er mit foreslag.

Vedhæftet fil:Opgave Portalen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Kan du uploade som andet end docx? Eller blot skrive dem ind her?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2009 af NejTilSvampe

 ln(a*b) = ln(a) + ln(b) 

du skriver: ln(8*e^12) = ln(8)*12   det er ikke korrekt det bliver:

ln(8*e^12) = ln(8) + 12

ln(8) = 3ln(2)

så du får: 

3ln(2)+12 = 3x       


Skriv et svar til: Løs ved håndkraft f'(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.