Matematik

løs ligningen f(x)=cos(x)^2+sin(x)

21. august 2009 af KimPetersen91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej jeg skal løse opgaven

Lad funktionen f være givet ved f(x) = cos² x + sin x, x ∈ [0, 2π].
Tegn grafen for f(x) og løs ligningerne
?
f(x) = 0 ?
f(x) = 2 jeg kan allerede se på grafen at der ikke er nogen løsninger inden for intervallet
c) f(x) = -0,25

Hint: cos²x + sin²x = 1

Jeg kan nå så vidt at 0=cos^2(x)+sin(x)

men derfra går jeg ligesom i stå jeg kan ikke rigtig forstå hvad hintet skal bruges til

nogen der kan hjælpe mig på sporet


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2009 af peter lind

f(x) = 1 - sin2(x)+sin(x)  Kalder du sin(x) = u får du 1-u2+u Det reduceres altså til at løse andengradsligningen 1-u2+u=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2009 af MN-P (Slettet)

f(x)=cos^2(x)+sin(x)

f(x)=cos²x + sin²x = 1 ⇔ cos²x=1-sin²x     hvilket indsættes i ligningen ovenfor

f(x)=1-sin²x+sinx

-sin²x+sinx+1=0

sinx= (-1±√1+4)/(-2)

løs ligningen ovenfor for f(x)=2

elelr se på størrelserne på de tre led

Da -1≤ sinx ≤1 for alle x er 0≤ sin²x ≤ 1 derved fås

f(x)≤1-0+1

Men sinx=1 og sin²x=0 samtidig er ikke muligt


Skriv et svar til: løs ligningen f(x)=cos(x)^2+sin(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.