Matematik

Stamfunktion :-S

22. august 2009 af ggf (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med følgfende: f(x)=(-2/x8)+2x-6 den er lige lovlig svær nok :-S Jeg vil helst selv finde frem til svaret vil bare gerne vejledes, hvad burde jeg strate med? Hvad kan jeg gøre? Osv.


Svar #1
22. august 2009 af ggf (Slettet)

ok har funbdet stamfunktionen til (-2/x8) som er 16/x8 men så mangler jeg 2x-6, anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2009 af mawak (Slettet)

Hvis du har et CAS-værktøj kan du få det løst meget nemt.. Har du et?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. august 2009 af peter lind

Brug ∫xndx= xn+1/(n+1). Den regel skulle du også have brugt på den første del. Det du svarer er forkert; men det er muligvis bare en tastefejl.


Svar #4
22. august 2009 af ggf (Slettet)

#3

hvorfor er det forkert? når jeg integrere 16/x9 får jeg da netop (-2/x8)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2009 af peter lind

i #1 har du begge steder x8.  Desuden ser det ud til at der er differentialkvotienten og ikke stamfunktionen du finder. Det gælder både #1 og #3


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2009 af lallenalle (Slettet)

du kan omskrive (-2/x8) til -2 *x^-8 du kan nu foretage følgende -2*∫ x^-8 = -2 * (-1/7) x^-7 = 2/(7*x^7)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2009 af lallenalle (Slettet)

du kan følge samme opskrift i opg 2


Skriv et svar til: Stamfunktion :-S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.