Debat

Kørekort Obligatoriske antal timer

22. august 2009 af Jeppz - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg sidder lige og diskutere med en kammerat om en kørelærer er i stand til at give en ekstratimer uden at have spurgt om dette.
Det forholder sig nemlig sådan at min kørelærer har givet mig en køreprøve om lang tid uden at have mit ord på dette. Hun var nemlig i stand til at indstille mig til prøve lang tid før. Jeg har nemlig overstået mine obligatoriske antal køretimer, men i stedet har hun valgt at skubbe min køreprøve og har i mellemtiden indsat tider hvor jeg kunne tage ekstra timer hos hende. Faktisk føler jeg at hun tvinger mig til dette da min køreprøve ligger langt ude i fremtiden. Jeg føler at dette er en form for bundefangeri, da jeg ikke har været med til at vælge hvornår jeg ville op til køreprøve og om jeg ville betale for ekstra køretimer. Det skal lige siges der er gået 2 måneder siden jeg fyldte 18... OG jeg begyndte for over 4½ måned siden.

Kort sagt
- Kan en kørelærer forlange man skal tage ekstra timer efter sine obligatoriske timer uden at have elevens ord på dette. (Hvis man nu føler at man selv er klar og ikke mener man har brug for flere lektioner)


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. august 2009 af 14203 (Slettet)

altså nu er det bare ikke altid muligt at få en køreprøve lige når det passer en, der er ofte rigtig lang ventetid! Der er en eller anden regl om hvor lang tid der må gå mellem man har undervisning, kan ikke lige huske hvor lang tid det er, men det kan du jo snakke med din kørelærer om så du kun behøver tage de krævede timer.

En anden ting er at bare fordi du selv synes du er klar er det ikke sikkert at din kørerlærer mener det, hun ved i langt højere grad hvad det kræver og om du kan det, end du selv kan bedømme. Det er virkelig ikke for at være ond, men da jeg tog kørekort var der fler fra mit hold der havde fået afbudstid (efter eget valg, kørelæreren havde frarådet det) og de dumpede alle med et brag. Selvfølgelig er det ikke sikkert at det vil ske for dig men det er bare svært at bedømme egne evner (se bare nogle af de "talenter" der stiller op i diverse talentshows).

Hvis du virkelig føler at du bliver taget i røven må du jo tage en snak med din lærer om muligheden for en afbudstid (ofte skal man ligge i kø på en eller anden politistation i håb om at der er en plads til en).

men i hvert fald, held og lykke med det :)


Svar #2
22. august 2009 af Jeppz

Jeg er godt klar over alle disse ting ;P
Men det jeg egentlig fisker efter er om hun må bestemme at jeg skal have ekstra timer efter jeg har haft de obligatoriske antal timer uden at spørge mig? det er jo ligepludselig en del penge jeg skal ligge oveni udover kørekortets egentlige pris? :)


Brugbart svar (3)

Svar #3
22. august 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Nej, det kan hun ikke. Og hvis hun gør det uden din accept, vil det falde ind under straffelovens § 276/279. Se evt. Kørekortsbekendtgørelsen, kap. 3.


Brugbart svar (4)

Svar #4
23. august 2009 af lenski-xD (Slettet)

:)


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. august 2009 af 14203 (Slettet)

Nej hun kan jo ikke bestemme at du skal have ekstra timer, men hvordan du vil klare at overholde at have et bestemt antal timer inden din køreprøve uden ekstra timer kan jo godt blive svært. Men selvfølgelig har du også noget at sige om hvor mange timer du vil have (altså de obligatoriske eller flere).

Men snak med din kørelærer om det, er sikker på at det ikke er fordi hun vil tvinge dig til noget, men at det er noget hun gør fordi hun mener du har brug for det.


Skriv et svar til: Kørekort Obligatoriske antal timer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.