Fysik

elektrisk kredsløb

23. august 2009 af kuuu (Slettet)

hjælp..........har brug for hjælp

ksn ikke finde ud at lave spørgsmål 6 b i den vedlagte hæfte

Vedhæftet fil: 2008_7_2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af kieslich (Slettet)

Kan folk da ikke lære, at lade være med at oprette flere tråde med det samme spørgsmål. Havde jeg set denne tråd havde jeg ikke svaret i den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2009 af mathon

a)
P = U2/Rpære = U*I

U2/R = U*I = (8 V)(0,059 A) = 0,472 W

b)
Rpære = (8 V)2/(0,472 W) = (64 V*Ω*A)/(0,472 V*A) = 135,593 Ω (3 dec.)

12 V = ((135,593 Ω)  + (125 Ω)) * Ikredsløb                                                         (serieforbindelse)

Ikredsløb = (12 Ω*A)/((135,593 Ω) + (125 Ω))

...........................
i overensstemmelse med kieslich's besvarelse
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=721771


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#1: Ikke medmindre gymnasielærerne (*poke* =D) kan lære eleverne ikke at sidde med opgaverne i sidste øjeblik. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2009 af kieslich (Slettet)

#3 vi prøver, vi prøver, men vi er tilfredse hvis bare de laver dem. :)

#2 Pæren er ikke en resistor. Den modstand den har ved 8V er ikke den samme som den den har i kredsen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2009 af mathon

...mon ikke impedansens induktive komponent kan udelades i denne sammenhæng...


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2009 af mathon

...det er ved 12 V DC


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2009 af kieslich (Slettet)

#6

...det er ved 12 V DC  Ja, men det er ikke det som betyder noget. Se på karakteristikken for pæren.

Ved 6V er modstanden 6/0,05Ω = 120Ω, ved 2V er modstanden 2/0,025Ω = 80Ω.


Svar #8
23. august 2009 af kuuu (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: elektrisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.