Matematik

Problemer med ligning

23. august 2009 af SørenJS (Slettet)

Hej.

Jeg sidder og er i gang med en aflevering til på fredag, men jeg er løbet ind i et problem med en ligning, som jeg har svært ved at løse.

Den ser således ud:

a•(a+3)•0,5=14

Hvis jeg løser den med mit CAS-værktøj, så får jeg svaret -7 eller 4, men jeg kan simpelthen ikke se, hvordan jeg skal gøre. Jeg har efterhånden prøvet alt, både 0-regel, diskriminantmetode osv.

Er der nogle der kunne være behjælpelige?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af Exupery (Slettet)

a•(a+3)•0,5=14

<=>

a(a+3)=28

<=>

a^2+3a-28=0

Og så burde du kunne resten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2009 af kieslich (Slettet)

gang ind i parentesen, så får du et andengradsligning som du så kan løse.

øv for sent igen


Svar #3
23. august 2009 af SørenJS (Slettet)

Ah. Selvfølgeligt

Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Problemer med ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.