Matematik

løs ligningerne

23. august 2009 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har to ligningerne, kan ikke rigtige finde ud af og løse dem, can somebody help me plz

1. 3 x + 4 = x - 7  ˆ  x^2 - 8/3x - 11/3 = 0

2. 2x - 1 = x + 3  ?  x^2 - 4x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af peter lind

Der er noget galt med de ligninger du skriver ned. For det første er der nogle mærkelige tegn efter 7 i den første ligning og efter 3 tallet i den anden ligning. Desuden 2 lighedstegn i hver af ligningerne.


Svar #2
23. august 2009 af IraQiiia (Slettet)

jeg skal bestemme grundmængden G og beregn løsningsmængden L.

det tegn efter 7 tallet betyder, at løsningsmængden består af de tal, der er løsninger til begge ligningerne, altså ligningerne skal løses hver for sig.

og det tegn efter 3 tallet betyder, at løsningsmængden kommer til at bestå af de tal, der er løsninger til mindst en af ligningerne.

håber du kan hjælpe nu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af peter lind

1. Løs den første ligning. Det er den nemmeste og har kun en løsning. Test derefter om løsningen også er løsning til den anden ligning. Er den det er det løsningen til systemet ellers er løsningsmængden tom.

2. Her må du løse ligningerne hver for sig. Foreningsmængderne  af løsningerne er så den samlede løsning. Tip. I den anden lignig sæt x ud foran en parantes og brug nulreglen.


Skriv et svar til: løs ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.