Matematik

Finde radius?

24. august 2009 af SeroX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg står i en tvivlsom situation:

Magnesium kuglen:

Masse: 752 g

Densitet: 1,738 g/cm3

Og vi har hermed rumfanget: 432,681 cm3

_____________________________________

Problemet er, at jeg skal finde radius'en for kuglen. Jamen, hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af mathon

solve((4π/3)*r^3=432,681,r)

da
Vkugle = (4π/3)*r3


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2009 af anna0207 (Slettet)

 Du har rumfanget for en kugle:

4/3*pi*r^3

Hvis du sætter det op som en ligning.

432,681=r^3*4/3*pi

432,681=r^3*4,1887902

432,681/4,1887902=r^3

98,5877612=r^3

kubikrod(98,5877612)=kubikrod(r^3)

4,619635=r


Svar #3
24. august 2009 af SeroX (Slettet)

Hej Anna. Tak for hjælpen! I forbindelse med det sidste nævnte:

"kubikrod(98,5877612)=kubikrod(r^3)", skrev du.

Det lille og sidste spørgsmål; hvordan ved man at svaret er 4,619635, altså regnmetoden istedet for kubikrod?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2009 af anna0207 (Slettet)

 Men der er da ikke nogle regnemetode for kubikroden. Det er ligesom kvadratroden..


Svar #5
24. august 2009 af SeroX (Slettet)

Ok, tak skal du ha!


Skriv et svar til: Finde radius?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.