Matematik

eksponentielt voksende funktion

24. august 2009 af 012 (Slettet)

om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at f(4)=3 og f(6)=27

bestem funktionen for f ..

jeg ønsker ikke bare og få resultatet men inde ud af hvordan jeg kan regne den, hvis der var nogen der kunne hjælpe mig med det ville det bare være dejligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Isomorphician

Du kan opstille to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2009 af mathon

en eksponentielt voksende funktion
udtrykkes ved ligningen

f(x) = ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2009 af mathon

f(x) = b*a, a>1

da f(4)=3 og f(6)=27
haves

f(4) = b*a4 = 3
f(6) = b*a6 = 27

dvs.
to ligninger med to ubekendte, som du løser
med hensyn til a og b

 


Skriv et svar til: eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.