Matematik

ligning for tangenten

25. august 2009 af 012 (Slettet)

en funktion f er givet ved

f(x)=x*e2x

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punket P(1,f(1)).

hvordan kan men løse den??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal vel benytte tangentens ligning y = f(x0) + f '(x0)·(x-x0), hvor x0 = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2009 af mathon

f '(x) = x'·e2x + x·(e2x)'  = 1·e2x + x·e2x·2 = e2x(1+2x)


Svar #3
27. august 2009 af 012 (Slettet)

og hvordan finder men så monotoni forholdene for det?


Skriv et svar til: ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.