Matematik

Svær - differential opgave

25. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Kan ikke lige helt finde ud af den :(

Vedhæftet fil: Dok4.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1) Tegn det op, 2) Kald stykkerne noget, for eksempel x for afstanden under vand. Afstanden fra rørledningen når kysten ud til punktet er 20-l. Afstanden fra fodpunktet på land fra platformen er 12 km, så af Pythagoras fås l=sqr(x2-144). Prøv herfra.


Svar #2
25. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Hvordan finder jeg afstanden under vandet. Den oplysning skal jeg bruge for at kunne udregne l


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skriver "se tegningen, men der er ingen tegning. Jeg har derfor sat stykket under vandet til x, stykket vinkelret ind på land til 12 (som opgivet) og på land kalder jeg stykkerne h.h.v. l og 20-l. Jeg finder l udfra Phytagoras, sætter funktionen O(x)=...., som du skal minimere. Jeg har regnet det ud til 9,6 km under vand og 12,8 km langs bredden. Prøv selv at regne efter, måske har jeg lavet en fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg har lavet en grov fejl, rørledningen under vand er selvfølgelig større end de 12 kilometer. Jeg får følgende funktion. Hvis vi med O(x) betegner de samlede omkostninger til rørledningen, så er O(x)=0,3*(20-x)+0,4*(√(x2+144)), hvoraf x udregnes til 13,6 km.l1=18,1 km (under vand) og l2 = 6,4 km (langs kysten).


Skriv et svar til: Svær - differential opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.