Matematik

Beregning af vektorers længde

25. august 2009 af Cickey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har et problem med en opgave i en matematikaflevering. Spørgsmålet lyder således: Der er givet to vektorer a=(-2,3) og b=(3,-1) Udregn længden af vektoren -3(-a+2b).

Håber der er nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2009 af Isomorphician

Udregn først: -a + 2b


Svar #2
25. august 2009 af Cickey (Slettet)

Ja det er jo a=(2,-3) og b=(6,-2) og hvad så???


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2009 af Isomorphician

-a + 2b = (2, -3) + (6, -2) = (8, -5)

-3(-a + 2b) = -3(8, -5) = (-24, 15)

Prøv selv med længden.


Svar #4
25. august 2009 af Cickey (Slettet)

Nååh ja selvfølgelig tusind tak :)


Skriv et svar til: Beregning af vektorers længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.