Matematik

Trekants sider

26. august 2009 af IvanaB (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal løse følgende opgave:

En trekant har sidelængderne 1, x og y. Det oplyses at trekantens omkreds er 10 og at x>y

Find x, når trekanten er en retvinklet trekant.

Nogen der kan hjælpe?


Svar #1
26. august 2009 af IvanaB (Slettet)

Kan det passe, at svaret bare er

x=9-y


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2009 af mathon

i den retvinkledede trekant
er
x + y = 9

den gennemsnitlige sidelængde er (10/3) = 3 1/3,
hvorfor hypotenusen må være større end 3 1/3

sidelængden 1 er således ikke hypotenuse, men katete

sættes x som den anden katete
gælder

x+y = 9 ⇔ y = 9-x
og
12 + x2 = y2
1 + x2 = (9-x)2 , 0<x<9             hvoraf kateten x beregnes


Skriv et svar til: Trekants sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.