Matematik

Tangenter til cirkler

26. august 2009 af Valkyrierne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej. Jeg har lige to spørgsmål til cirklers tangenter:

1) Find en regneforskrift for den tangent til cirklen med centrum i C(8,3) og radius r = 10 der går gennem et punkt P på cirklen med 1.ste koordinat x = 2 Er der flere muligheder?

og

2) 2. En linie l har ligningen y = x – 2 Opstil en ligning for den cirkel, der har centrum i (3,-5) og som har l som tangent.

Jeg kan godt finde tangenter hvis jeg har radius og punktet, men det her forvirrer mig, please HJÆLP!!

Mvh Valkyrierne


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af mathon

(2-8)2 + (y-3)2 = 100

har jo to y-løsninger
 

2)
r kan du beregene


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2009 af mathon

2)
formlen for et planpunkts afstand til en linje i planen


Skriv et svar til: Tangenter til cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.