Matematik

Bestem konstanten a, så linjerne bliver parallelle

26. august 2009 af Tønder10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)
 

Nogen som kan hjælpe mig med dette ? A skal være det sammen og linjerne skal være parallelle ?

A:   y = (a-2)x+15        og      y = 2(2a+4)x-7

B:   y = (a^2-7)x+4      og      y = -3x - 9


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af mathon

at linjerne er parallelle betyder
at hældningskoefficienterne er ens

A.   a-2 = 4a + 8

B.   a2 - 7 = -3
 


Svar #2
26. august 2009 af Tønder10 (Slettet)

Ja, det har jeg fundet frem til og ved det der står foran x'et skal give det samme. Men kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg skal regne det.

Ved også at i opgave b skal a være 2, men hvordan finder jeg frem til det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2009 af mathon

løs ligningerne i #1


Skriv et svar til: Bestem konstanten a, så linjerne bliver parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.