Matematik

Bestem eventuelle skæringspunkter imellem følgende linjer: a)

26. august 2009 af Tønder10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan få dette til at gå op?

4y-4x=-6

6y=-3x+24


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af mathon

I:   4x - 4y = 6                           divideres med -4 på begge sider
II:  3x + 6y = 24                         divideres med 3 på begge sider

III:  -x + y = -1,5
IV:  x + 2y = 8                           III og IV adderes

3y = 6,5 = (13/2)                      divideres med 3 på begge sider

y = (13/6)                                 som indsat i IV
                                                 giver


x + 2*(13/6) = 8

x + (13/3) = (24/3)

x = (24-13)/3 = (11/3)


Svar #2
26. august 2009 af Tønder10 (Slettet)

Tak skal du have :)


Skriv et svar til: Bestem eventuelle skæringspunkter imellem følgende linjer: a)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.