Kemi

Blandinger

26. august 2009 af elissa92

Der skal fremstilles 200 mL 0,05M bariumchlorid - opløsning

Hvor mange gram BaCl2 . 2H2O skal der afvejes?

Jeg har lavet opgaven, men ville bare se om jeg har lavet den rigtig:

c(BaCl2) = 0,05M

V(BaCl2) = 0,2L

n(BaCl2) = 0,01mol

n(BaCl2) 0,01mol

M (BaCl2) = 208,2g/mol

m(BaCl2) = 2,082g

n(2H2O) = 0,01mol

M (2H2O) = 36,032g/mol

m(2H2O) = 0,36032g

2,082g + 0,36032g= 2,44232g  - er det rigtigt? :)


Skriv et svar til: Blandinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.