Matematik

Ligning med 2 ubekendte

27. august 2009 af horn83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg vil sætte pris på hvis en vil tage mig slavisk igennem denne ligning med 2 ubekendte, for jeg kan simpelthen ikke hitte ud af det - på forhånd tak

y + x = 4

y-5 = 2x

____________


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2009 af desert_eye (Slettet)

y=-x +4

y= 2x+5

du sætter disse lig med hinanden og finder x.

-x + 4 = 2x+5

-3 x = 1

x = - 1/3

Derefter indsætter vi x = - 1/3 i en af ligninger (de har jo samme y/x - værdi).

vi vælger den øverste.

y = - (- 1/3) + 4 = 4 (1/3) = 4,3333333333 (osv. ;) )


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2009 af mathon

I:  x + y = 4
II: 2x - y = -5             I og II adderes

3x = -1

x = -(1/3)

y fik du så i #1
4 1/3 = 13/3, som er lettere at håndtere
                     ved kontrolberegning


Svar #3
27. august 2009 af horn83 (Slettet)

TAK til jer begge .


Skriv et svar til: Ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.