Matematik

Gør rede for at x = 1 ikke er en løsning

27. august 2009 af karl13 (Slettet)

opgaven lyder:

"Gør rede for at x = 1 ikke er en løsning til ligningen

( x - 2 ) * ( x + 9 ) = 0

og løs ligningen"

jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre rede for at x = 1 ikke er en løsning

og jeg ved heller ikke hvordan jeg skal løse ligningen når jeg får et x2 med


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis 1 indsættes i stedet for x er der ingen af parenteserne der giver 0.

et ledganget ned 0 giver 0 derfor er et af leddene 0

(x-2)=0 ⇔ x=2

(x+9)=0 ⇔ x=-9


Svar #2
27. august 2009 af karl13 (Slettet)

ok tak, hvordan løser du ligningen

indtil videre sidder jeg fast ved x2 + 7x - 18 = 0

jeg ved ikke hvad jeg skal her fra ?

men ligningen er vel nød til at give x = 2 eller x = -9

fordi ellers er der jo ingen af ledene der giver 0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. august 2009 af peter lind

Har du ikek hørt om løsning af andengrads ligninger?. Det vil nu være at skyde gråspurve med kanoner at bruge den løsningsmetoder. Brug hellere nulreglen på den oprindelige ligning, hvilket vel også er det du har gjort. Dine løsninger er rigtge.


Skriv et svar til: Gør rede for at x = 1 ikke er en løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.