Matematik

Funktion

27. august 2009 af MarianneHolm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej...

Funktionen f(x) = b*x^a, opfylder, at

f(2) = 12 og f(4) = 96.

Jeg skal bestemme a og b...

pleas pleas hjælp.. Jeg forstår det helt seriøst ikk..


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2009 af peter lind

sæt de givne oplysninger ind i funktionsudtrykket. Det giver de 2 ligninger b*2a = 12 og b*4a=96 som du må løse. Hvis du deler de 2 ligninger med hinanden går den ene ubekendte ud.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.