Matematik

Reducér og ligning

27. august 2009 af kellanypiin (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Heei, vil gerne vide hvodan man reducére, og laver ligninger...

Går i ottene kl. Og har fået det for som  lektier til imorgen, og forstår ikke hvordan man gør det. Vil gerne bede om forklaring ogsv..

Min opgaver er som følgene:

 LIGNINGERNE:

12x + 4 = 22   x=____

14x = -7   x=____

  REDUCÈRINGERNE:

12b - (9b + 4a) - a   =_____

7(a + 2b) - 6b + 2a =_____

Hilsen qxukelly:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2009 af janni7500 (Slettet)

Hej,

mht. ligningerne, så skal man isolere x, dvs. x skal stå alene på den ene side af lighedstegnet. det gør man ved at trække de tal fra der er på den side hvor x står. altså minus 12 og 4. så står x alene. dog skal de også trækkes fra på den anden side. altså 12 og 4 skal trækkes fra 22.

så står der til sidst x = et tal.

reduceringerne, der skal man reduce så man har så få led som muligt. det gør man ved ligge b'erne sammen og a'erne sammen.

I den første skal du først ophæve altså fjerne parantesen. og da der står minus foran parantesen skal man lave det plus der står inden i om til minus. (spørg mig ikke hvorfor:) )

så plusser man og minusser som der nu står man skal. så det bliver 12b - 9b - 4a-a = ?b-?a

Håber det måske kan  bruges...


Svar #2
27. august 2009 af kellanypiin (Slettet)

 Forstod det ikke helt, men tak for hjælpen alligevel :D


Skriv et svar til: Reducér og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.