Fysik

bestemmelsen af vinkelhastigheden

28. august 2009 af G-Money bank (Slettet)

 Hej 

Jeg vil gerne bestemme en ventils fart for en cykelhjul fra punkt a til punkt b (vist i figur)

jeg har regnet inertimoment for cyklen

I = m *r2
0,025kg+1,4kg * 0,34m2 = 0,165

Så har jeg formlen hvor fart indgår i?

Ekin = ½ * m *v2

hvordan finder jeg farten? 

tak på forhånd

Vedhæftet fil: Cykel.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2009 af Lurch (Slettet)

Sammenhæng mellem hastighed og vinkelhastighed i en cirkelbevægelse er givet ved

w = v*R, hvor R er radius


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2009 af mathon

#0 #1:

v = ω·r = 2π·f·r
...............


#0:
du skal således kende
omdrejningsfrekvensen f


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2009 af MN-P (Slettet)

Hvilke oplysninger har du fået om cyklen?


Svar #4
30. august 2009 af G-Money bank (Slettet)

 jeg fundet ud af det... tusind tak til jer alle for jeres hjælp :)


Skriv et svar til: bestemmelsen af vinkelhastigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.