Matematik

Beregn en trampez's sidelængde

28. august 2009 af drives (Slettet)

Hej.

Jeg har brug for lidt hjælp.

Opgaven lyder:

Beregn sidelængden a i et andet trapez, hvor h=6cm, b=10cm og arealet er 43,50cm2

Hvordan regner man den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2009 af mathon

...hvad ved du om det første trapez
og
hvad er a og b?


Svar #2
28. august 2009 af drives (Slettet)

altså, jeg skal jo finde ud af længden a. b=10cm


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2009 af mathon

er a og b de parallelle sider?


Svar #4
28. august 2009 af drives (Slettet)

ja, det er de


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2009 af mathon

(1/2)*h*(a+b) = A

a+b = (2A/h)

a = (2A/h) - b


Svar #6
28. august 2009 af drives (Slettet)

Nu kan det godt være at jeg er total fatsvag

men hvad mener du med 2A?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2009 af mathon

A er arealet


Svar #8
29. august 2009 af drives (Slettet)

ok, mange tak


Skriv et svar til: Beregn en trampez's sidelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.